Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Πώς να επιλέξετε την καλύτερη υπηρεσία φιλοξενίας ιστοσελίδων


Σε αυτό το άρθρο παρουσιάζονται ορισμένα σημαντικά χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή της εταιρείας που θα αναλάβει τη φιλοξενία της ιστοσελίδας σας.
  • Αξιοπιστία και uptime: Το uptime είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται συχνά από τις εταιρίες φιλοξενίας ιστοσελίδων, προκειμένου να περιγράψουν πόσο διαθέσιμη θα είναι η ιστοσελίδα σας στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο λογαριασμό σας όποτε θέλετε, για να αναβαθμίσετε τις ιστοσελίδες σας και οι χρήστες μπορούν να μπουν στην ιστοσελίδα σας κάθε φορά που παραπέμπονται στην διεύθυνση της σελίδας σας.
  • Χωρητικότητα στο δίσκο: Η χωρητικότητα στο δίσκο είναι η ποσότητα του χώρου που η φιλοξενία σας παρέχει για να αποθηκεύσετε την HTML, γραφικά, βίντεο και ήχο, καθώς και άλλα αρχεία. Η χωρητικότητα συνήθως προσδιορίζεται σε gigabytes. Αν δεν γνωρίζετε πόσο χώρο χρειάζεσθε για την ιστοσελίδα σας, μπορείτε να επιλέξετε μία φιλοξενία για την ιστοσελίδα σας με απεριόριστη χωρητικότητα στο δίσκο, η οποία θα σας επιτρέπει να δημιουργήσετε όσες ιστοσελίδες θέλετε.
  • Bandwidth: Το bandwidth (ή αλλιώς το εύρος ζώνης δικτύων δεδομένων) αναφέρεται στην ποσότητα δεδομένων που είναι προσβάσιμα από τους επισκέπτες σας. Η φιλοξενία ορίζει το bandwidth ως τη συνολική ποσότητα δεδομένων στα οποία έχετε πρόσβαση από τον εξυπηρετητή (server) σας μέσα σε ένα μήνα. Αν δε γνωρίζετε πόσο bandwidth χρειάζεσθε για την ιστοσελίδα σας, μπορείτε να επιλέξετε έναν πακέτο φιλοξενίας με απεριόριστη μεταφορά δεδομένων, η οποία θα σας επιτρέπει να υποστηρίξετε όσους επισκέπτες θέλετε.
  • Ευκολία του πίνακα ελέγχου (control panel): Είναι σημαντικό ο πίνακας ελέγχου να είναι εύκολος στη χρήση του και όλες οι πληροφορίες να είναι εύκολα προσβάσιμες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου